τραπεζαρια minimal

Διακόσμηση Κουζίνας

Διακόσμηση Κουζίνας

 

Κουζίνα, ο πιο ιδιαίτερος χώρος μέσα στο σπίτι! Ο χώρος με τις πιο όμορφες μυρωδιές, τις πιο όμορφες αναμνήσεις, τα οικογενειακά τραπέζια, τις γιορτινές ετοιμασίες! Είτε μικρή, είτε μεγάλη μπορείτε να τη διαμορφώσετε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να γίνει ο δικός σας αγαπημένος χώρος. Παρακάτω, θα βρείτε υπέροχες ιδέες διακόσμησης κουζίνας, που θα σας βοηθήσουν να  την ανανεώσετε και να τη μεταμορφώσετε πολύ πιο εύκολα από όσο φαντάζεστε.

Πρώτο στη σειρά, πριν ακόμα εξετάσετε τα χρώματα και τα διακοσμητικά στοιχεία, έρχεται η διαρρύθμιση του χώρου. Βεβαιωθείτε ότι η θέση των συσκευών και των επίπλων επιτρέπουν στο χώρο σας να είναι λειτουργικός με τρόπο που ταιριάζει σε εσάς και τις ανάγκες του τρόπου ζωής της οικογένειάς σας. Αν δεν είναι όσο λειτουργικός θέλετε, δείτε ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος – π.χ. μετακινήστε το τραπέζι με τις καρέκλες ή το ψυγείο.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα για την κουζίνα σας. Και πώς θα γίνει αυτό; Μα είναι σχετικό με το πόσο φυσικό φως έχει το δωμάτιο. Έτσι, εάν η κουζίνα σας δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινή λόγω του προσανατολισμού του δωματίου ή είναι εσωτερική χωρίς φυσικό φως, επιλέξτε ανοιχτόχρωμα χρώματα για τα ντουλάπια και τους τοίχους που θα αντανακλούν το φως στα μέρη του δωματίου που δεν είναι ενδεχομένως τόσο φωτεινά, κάνοντας το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Εάν, από την άλλη πλευρά, το παράθυρο της κουζίνας σας έχει νότιο προσανατολισμό που τη λούζει στο φυσικό φως, θα μπορούσατε να επιλέξετε πιο σκούρα χρώματα τόσο για τον τοίχο όσο και για τα ντουλάπια. Τα πιο σκούρα χρώματα όχι μόνο θα ταιριάζουν αλλά θα δημιουργούν και μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Αν ονειρεύεστε ένα τολμηρό χρώμα για την κουζίνα σας, προτιμήστε τα φωτεινά χρώματα που προσθέτουν προσωπικότητα στο χώρο. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή: πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι για τον τολμηρό συνδυασμό χρωμάτων της κουζίνας σας. Δεν είναι συνετό να επιλέξετε ένα τολμηρό χρώμα σήμερα εάν πιστεύετε ότι μπορεί να το βαρεθείτε στο μέλλον. 

Αν επιμένετε όμως, στην ιδέα του πιο έντονου χρώματος για την διακόσμηση της κουζίνας σας, μια έξυπνη και καλόγουστη ιδέα είναι η ταπετσαρία. Περιορίστε την σε έναν από τους τοίχους της κουζίνας – θα τη μεταμορφώσετε σχετικά εύκολα και θα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μία ακόμα ιδέα για να απογειώσετε τη διακόσμηση της κουζίνας σας είναι να τοποθετήσετε χαλιά. Τα χαλιά όταν συνδυάζονται με το πάτωμα της κουζίνας, μπορούν εύκολα να κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο χαλαρωτικός και ελκυστικός. Όπως τα σύγχρονα χαλιά της συλλογής του Μετρίδη, τα οποία προσθέτουν ζεστασιά, βάθος και όμορφα χρώματα σε κάθε δωμάτιο. Τα ανατολίτικα χαλιά φαίνονται εντυπωσιακά ακόμη και στις κουζίνες! Αν και μπορεί να μην τα έχετε συνηθίσει στο συγκεκριμένο χώρο, επειδή συνήθως τοποθετούνται σε άλλα σημεία του σπιτιού, να είστε σίγουροι ότι προσθέτουν ομορφιά στην εσωτερική διακόσμηση και δημιουργούν ένα πολύ άνετο μέρος για μαγείρεμα.

Τέλος, μην ξεχάσετε τις κουρτίνες. Οι μοντέρνες κουρτίνες μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση ολόκληρου του εσωτερικού χώρου της κουζίνας. Μπορούν να τον κάνουν να φαίνεται πιο ζεστός και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ένα κομμάτι από ένα απλό ύφασμα παρέχει απεριόριστες δυνατότητες διακόσμησης. Ο συνδυασμός διάφορων τύπων υφασμάτων είναι επίσης μια δοκιμασμένη μέθοδος για τη διακόσμηση του σπιτιού. Συνδυάστε διάφορα μοτίβα ή χρώματα σε κοντινές αποχρώσεις για ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε υφάσματα κουρτίνας, που που θα ικανοποιήσουν και τα πιο εκλεκτά γούστα.

Φυσικά, για πολλές περισσότερες ιδέες για την κουζίνα και σχετικές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε το κατάστημα στον Άλιμο.

 

Share on facebook