Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Ανανεώστε το στυλ της κρεβατοκάμαρας σας και αλλάξτε διάθεση! Το υπνοδωμάτιο είναι ίσως ο χώρος που οι περισσότεροι παραμελούμε, μάλλον επειδή δεν είναι σε κοινή θέα. Είναι όμως και ο χώρος που περνάμε σημαντικό χρόνο της ημέρας μας για να κοιμηθούμε, να διαβάσουμε ένα βιβλίο ή απλά να σκεφτούμε και να χαλαρώσουμε. Όπως, και να έχει η ανανέωση της διακόσμησης της κρεβατοκάμαράς σας θα σας κάνει να ξυπνάτε με άλλη διάθεση, να αρχίζετε αλλά και να τελειώνετε την ημέρα σας με χαμόγελο και αισιοδοξία, trust us! 

Διακριτικές αλλαγές και μικρές προσθήκες μπορούν πραγματικά να απογειώσουν τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας και να δημιουργήσουν έναν πολύ ξεχωριστό χώρο.

Ένας τρόπος να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιο σας είναι με μια αλλαγή στις κουρτίνες. Αμέσως θα παρατηρήσετε ότι ο χώρος φαίνεται πολύ διαφορετικός. Οι κουρτίνες έχουν την ιδιαιτερότητα να προσδίδουν στο χώρο μια πιο καλλιτεχνική και αφηρημένη νότα. Φροντίστε να είναι αρκετά μακριές και πλούσιες για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επιλέξτε καλύτερα παλ χρώματα για αίσθηση χαλάρωσης, αλλά και για να χαρίσετε περισσότερο φως στον χώρο. Για εσάς που θέλετε ένα ακόμα πιο φωτεινό δωμάτιο, επιλέξτε λευκές και ζαχαρί κουρτίνες, οι οποίες επιτρέπουν περισσότερη εισροή φωτός και φυσικά έχουν διαχρονικό στιλ.  Εάν πάλι σας αρέσει η κρεβατοκάμαρα σας να αποπνέει έναν αέρα πολυτέλειας, επιλέξτε διπλές κουρτίνες με ένα απαλό χρώμα και ανάλαφρο ύφασμα για τη μία και ένα σκουρόχρωμο, βαρύ ύφασμα για τη δεύτερη.

Η προσθήκη ταπετσαρίας σε έναν από τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, θα ήταν επίσης, μία πολύ ωραία ιδέα που θα μεταμόρφωνε τον προσωπικό σας χώρο, καθώς θα έδινε και την αίσθηση ότι έχετε κάνει μία τεράστια αλλαγή, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι ταπετσαρίες δημιουργούν μια ψευδαίσθηση με τις διάφορες υφές και μοτίβα και έτσι έχουν το πλεονέκτημα να προσθέτουν ενδιαφέρον και ζωντάνια στο χώρο. Κρατήστε χαμηλούς τους χρωματικούς τόνους στους υπόλοιπους τοίχους και δώστε ένταση με την επιλογή της κατάλληλης ταπετσαρίας. Η μεγάλη ποικιλία τόσο σε σχέδια όσο και σε μοτίβα δίνει την ευκαιρία να δώσετε ό,τι στυλ και ενέργεια θέλετε στον προσωπικό σας χώρο. Επιλέξτε χρωματισμούς που ήδη υπάρχουν στο δωμάτιο για ένα πιο αρμονικό σύνολο. Αν πάλι μόλις ξεκινήσατε να φτιάχνετε την καινούρια σας κρεβατοκάμαρα, η επιλογή ταπετσαρίας πρεπει να μπει στις πρώτες θέσεις της λίστας σας! 

Και πως θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την ιδιαίτερη πινελιά, που προσδίδουν τα χαλιά στο χώρο μας και ειδικά στην κρεβατοκάμαρα μας. Τα χαλιά θα απογειώσουν την συνολική εικόνα και θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο ζεστός και οικείος. Επιλέξτε μοντέρνα χαλιά με ιδιαίτερα μοτίβα, φλερτάρετε με minimal αποχρώσεις και συνδυασμούς σχημάτων. Αν πάλι σας αρέσουν τα πιο έντονα χρώματα, επιλέξτε χαλιά με έντονα μοτίβα και ζωηρούς χρωματισμούς και κατεβάστε τους τόνους με τις επιλογές που θα κάνετε για τα παπλώματα και τα μαξιλάρια. Extra Tip: Ακόμα και το καλοκαίρι ένα πιο ανάλαφρο χαλί, σε ήπιους γήινους τόνους, το ίδιο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού, θα έδινε μία αίσθηση χαλάρωσης και αρμονίας στο χώρο. 

Δένοντας τα όλα μεταξύ τους αρμονικά, λοιπόν, σίγουρα θα έχετε δημιουργήσει την κρεβατοκάμαρα των ονείρων σας, η οποία θα ομορφαίνει την κάθε σας στιγμή και θα μένει μόνο ένα πράγμα να κάνετε… Enjoy Living!

Share on facebook