κουρτινες

Ιδέες για έπιπλα εισόδου

Η είσοδος και το χολ του σπιτιού μας, είναι χώροι που όλοι συχνά παραμελούμε. Συνήθως, ο χώρος της εισόδου εξυπηρετεί ένα λειτουργικό σκοπό, το μέρος για να αφήσετε τα κλειδιά σας, να κρεμάσετε το παλτό ή την τσάντα σας. Είναι όμως και ο χώρος που δίνει την πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες, τον τόνο για το υπόλοιπο σπίτι. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι και το 50% της τελικής εικόνας που θα διαμορφώσει ο επισκέπτης για τη διακόσμηση ενός σπιτιού. Είναι το ιδανικό σημείο, λοιπόν, για να επιδείξετε το στυλ και τη διάθεση σας αλλά και να δώσετε μία νότα για το τι μπορεί να περιμένει ο επισκέπτης στη συνέχεια. Και πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά, με ξεχωριστές και ιδιαίτερες ιδέες για έπιπλα εισόδου που θα βρείτε παρακάτω. 

 

Πώς να προσεγγίσετε τη διακόσμηση μιας εισόδου;

 

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η ενσωμάτωση διακοσμητικών πινελιών που θα δίνουν έναν κομψό τόνο. Στο Metridis Philosophy θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε έπιπλα εισόδου αλλά και πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης για την είσοδο του σπιτιού και το χολ, οι οποίες θα αντανακλούν την προσωπικότητα και το στυλ σας! Να θυμάστε ότι είτε η είσοδός σας περιλαμβάνει ένα χωριστό χολ, είτε οδηγεί απευθείας στο καθιστικό και ίσως ακόμα την κουζίνα λόγω διάταξης του χώρου σας, οι κομψές και αφαιρετικές διακοσμητικές προσθήκες θα δώσουν σίγουρα μια αίσθηση φινέτσας. 

 

Φωτισμός

 

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε τη διακόσμηση ενός χώρου είναι φυσικά να αντιληφθείτε την ποσότητα φωτός που εισρέει στο συγκεκριμένο δωμάτιο και ποιες ώρες της ημέρας παραμένει ο χώρος φωτεινός. Αν η είσοδος σας δεν έχει φυσικό φως και είναι ένας μάλλον μικρός χώρος, μια μοντέρνα και γρήγορη λύση είναι ένας κομψός πολυέλαιος ή ένα περίτεχνο κρεμαστό φως. Μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά το χώρο χωρίς να χρειαστεί να κάνετε άλλες επεμβάσεις. Από την άλλη, αν το χολ είναι μεν ευρύχωρο αλλά δεν το βλέπει πολύ ο ήλιος, μια ωραία ιδέα θα ήταν να δημιουργηθεί μία γωνία με ένα επιδαπέδιο φωτιστικό δίπλα σε μία μοντέρνα πολυθρόνα. Οι ατελείωτες ώρες τηλεφωνημάτων στη γωνία αυτή θα έχουν σίγουρα άλλον αέρα. 

 

Καθρέφτη, καθρεπτάκι μου.. 

 

Ένα κοινό μυστικό των διακοσμητών εσωτερικού χώρου είναι η χρήση καθρεφτών, για να αντανακλάται περισσότερο φως και να δίνεται η εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου. Εκτός από τη χρηστικότητα που έχει, ένας καθρέφτης προσθέτει και ένα επίπεδο κομψότητας. Θυμηθείτε! Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα κατά την επιλογή καθρεφτών είναι: το σχήμα, το μέγεθος και το ύφος. Επιλέξτε προσεκτικά για να είστε σίγουροι ότι το τελικό σύνολο θα έχει μια ομοιομορφία.

 

Προσθέστε μία κονσόλα εισόδου

 

Η κονσόλα αποτελεί μια κλασική επιλογή για να διακοσμήσετε μια είσοδο.  Προσθέτοντας μερικά περίτεχνα διακοσμητικά κομμάτια πάνω σε μια κονσόλα, μπορείτε να κάνετε θαύματα. Τοποθετήστε πάνω στην κονσόλα, ένα ενδιαφέρον φωτιστικό γραφείου δίπλα σε έναν δίσκο και πάνω μια σύνθεση με λουλούδια ή ένα μικρό γλυπτό πάνω σε μια στοίβα βιβλία δίπλα σε μια κορνίζα. Μερικά παραδείγματα για το πώς να αναμειγνύονται υλικά και υφές σε μια κονσόλα εισόδου. 

 

Τέλος, τολμήστε κάτι όχι τόσο συνηθισμένο

 

Χρησιμοποιήστε το χώρο εισόδου σας για να προσθέσετε κομψές, ασυνήθιστες διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν να αναβαθμίσετε τη συνολική ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Βάλτε χρώμα, για να σας φτιάχνει η διάθεση κάθε φορά που θα βρίσκεστε εκεί. Τοποθετήστε ένα χαλί στη μέση της εισόδου και φροντίστε να εναρμονίζεται χρωματικά με τα έπιπλα τριγύρω.  Κι αν θέλετε να κάνετε την είσοδο ή το χολ σας ακόμα πιο ενδιαφέροντα, μην διστάσετε να επιλέξετε μία ταπετσαρία. Και ναι, οι ταπετσαρίες μπορούν να μπουν και στην είσοδο του σπιτιού σας. 
Δημιουργήστε ένα χολ ζεστό και οικείο, ώστε οι επισκέπτες σας να αντιλαμβάνονται από την πρώτη κιόλας στιγμή το στυλ της διακόσμησης που προτιμάτε!

 

Share on facebook