Skip to content

fire retardant

Βραδύκαυστα Υφάσματα

fire retardant Fire Retardant επιβρανδυντικα φωτιας Fire Retardant professional equipment fire retardant Fire Retardant fire retardant Fire Retardant fire retardant Fire Retardant

Συλλογή Soda
Soda, ένα εκλεπτυσμένο και μοντέρνο ύφασμα Trevira CS έχει ένα εφέ melange και λεπτή κίνηση χρώματος. Η υφή του μαλλιού με υφή δίνει στο ύφασμα πρόσθετο βάθος και μια ακαταμάχητη αίσθηση. Μια σύγχρονη παλέτα προβάλλει φρέσκες αποχρώσεις του πράσινου, παράλληλα με γήινους ουδέτερους τόνους.

professional-equipment-fire-retardant1
1
professional-equipment-fire-retardant2
1

Συλλογή Trace
Το Trace, ένα στιβαρό, ημι-απλό βελούδο από πολυεστέρα με λεπτή γυαλάδα, προσφέρει υψηλή απόδοση και πρακτικότητα, καθώς και απαλή υφή. Παρουσιάζεται σε μια χρωματική παλέτα με απαλούς τόνους, απαλά μπλε και την περίεργη έκρηξη ζωντανού χρώματος.

professional-equipment-fire-retardant3
1
professional-equipment-fire-retardant4
1

Συλλογή Faze
Ένα πολυτελές βελούδινο FR με στιλπνή εμφάνιση, το Faze είναι απαράμιλλα απαλό στην αφή και δελεαστικά πλούσιο με λεπτή λάμψη. Εξαιρετικά πρακτικό με καλή αντοχή, το Faze είναι εγγενώς επιβραδυντικό στη φωτιά με stain reppelent φινίρισμα και προσφέρει μια εναλλακτική στο βελούδο από κλωστή βισκόζης που δεν θα χαλάει, καθιστώντας αυτό το απόλυτο βελούδο. Πολύ χρωματισμένο για να συντονιστεί με τη συλλογή Futurebound, προσφέρονται νέες αποχρώσεις σκοτεινού μπλε  και ζεστού πορτοκαλιού μαζί με κλασικές αποχρώσεις Kirkby με σκούρο ροζ, πλούσια ουδέτερη και ήρεμα ουδέτερα χρωματα.

professional-equipment-fire-retardant5
1
professional-equipment-fire-retardant6
1

Συλλογή Estrella
Δημιουργώντας ένα ξεκούραστο περιβάλλον, η Estella παρουσιάζει κομψές πεδιάδες και ημι-πεδιάδες που είναι 100% συσκότιση και επιβραδυντικά πυρκαγιάς. Εκπληκτικά “ρευστό, με μια φυσική εμφάνιση και μια χρήσιμη χρωματική παλέτα που ενισχύουν αυτήν την απίστευτα ευέλικτη συλλογή.

professional-equipment-fire-retardant7
1
professional-equipment-fire-retardant8
1

Περισσότερες επιλογές

professional-equipment-fire-retardant9
1
professional-equipment-fire-retardant10
1
professional-equipment-fire-retardant11
1
professional-equipment-fire-retardant12
1
professional-equipment-fire-retardant13
1
professional-equipment-fire-retardant14
1
professional-equipment-fire-retardant15
1
professional-equipment-fire-retardant16
1
professional-equipment-fire-retardant17
1
professional-equipment-fire-retardant18
1
professional-equipment-fire-retardant19
1
professional-equipment-fire-retardant20
1
professional-equipment-fire-retardant21
1
professional-equipment-fire-retardant22
1
professional-equipment-fire-retardant23
1
professional-equipment-fire-retardant24
1
professional-equipment-fire-retardant25
1
Share on facebook

Fire Retardant

Πληροφορίες

Ένα επιβραδυντικό πυρκαγιάς είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει ή να σταματήσει την εξάπλωση της φωτιάς ή να μειώσει την ένταση της. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με χημικές αντιδράσεις που μειώνουν την αναφλεξιμότητα των καυσίμων ή καθυστερούν την καύση τους. Τα βραδύκαυστα υφάσματα είναι από υλικό που είναι αργό να πιάσει φωτιά και να καεί. Μερικά υφάσματα είναι πιο εύφλεκτα από άλλα. Οποιοδήποτε ύφασμα που χρησιμοποιείται για την κάλυψη επίπλων, παραθύρων, τοίχων ή οροφών πρέπει να πληροί αυστηρούς κανονισμούς και να έχει δοκιμαστεί για την ευφλεκτότητα του.

Ορισμένα υφάσματα είναι φυσικά ανθεκτικά στη φωτιά λόγω των φυσικών τους ιδιοτήτων. Για παράδειγμα, το μαλλί θεωρείται το πιο επιβραδυντικό ως φυσική ίνα επειδή είναι δύσκολο να αναφλεγεί. Και το ακρυλικό, ο πολυεστέρας και το νάιλον είναι επίσης φυσικά επιβραδυντικά, διότι έχουν μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια ανάφλεξης  και σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από τις φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι και το λινό. Αυτά είναι γνωστά ως εγγενώς υφάσματα επιβραδυντικά της φλόγας και είναι λιγότερο πιθανό να προστίθενται επιβραδυντικές ουσίες σε αυτά. Όμως, άλλοι τύποι υφασμάτων πρέπει να υποβληθούν σε χημική επεξεργασία για να επιβραδύνουν τη φωτιά. Αντιμετωπίζονται είτε με επίστρωση επιβραδυντικής ουσίας στο πίσω μέρος του υφάσματος είτε βυθίζονται σε χημικό διάλυμα που απορροφάται στο ύφασμα και δημιουργεί ένα φράγμα μεταξύ των ινών και της φλόγας. Στον επαγγελματικό χώρο, είναι πολύ χρήσιμη η χρήση προϊόντων FR, καθώς βελτιώνει την ασφάλεια οποιουδήποτε χώρου και μειώνει τους κινδύνους για τους ανθρώπους μέσα.

Είδατε κάτι που σας εμπνέει;

Η αρχιτεκτονική μας ομάδα και ο κ. Μετρίδης είναι στη διάθεση σας για να κάνουμε την έμπνευση σας πραγματικότητα. Καλέστε μας στο 2104913583 και στο 2107520616 καθώς και στο info@metridis.gr και θα δημιουργήσουμε «προσωπικό χρόνο» για εσάς στο χώρο μας ή στο δικό σας.