πολυτελη χαλια

Συνδυασμός χαλιών στον ίδιο χώρο: ένας σύντομος οδηγός

Τα χαλιά δεν είναι απλά ένα μέσο το οποίο κρατάει τον χώρο μας πιο ζεστό! Τα χαλιά είναι μια μοναδική προσθήκη που κάνει το σπίτι πιο “άνετο”, οικείο και όμορφο. Με αυτό το σκεπτικό, στο σπίτι… και σε κάθε άλλο χώρο όπως το γραφείο ή το μαγαζί, η τοποθέτηση των χαλιών πρέπει να γίνεται προσεκτικά και να έχουμε κατά νου μας κάποιες χρήσιμες ιδέες!

Γιατί;

Επειδή έτσι γλυτώνετε χρόνο, κόπο, μπορείτε να κάνετε οικονομία και έχετε ένα αποτέλεσμα που κάνει τη διαφορά για το χώρο σας, χωρίς προσπάθεια.

Εντοπίστε εξαρχής τι θέλετε από τα χαλιά σας

Πέρα από τη διακόσμηση και την υψηλή αισθητική που προσδίδουν τα χαλιά είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου, είναι πιθανό να εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς.

Εντοπίζοντας ποια είναι η χρήση που εξυπηρετεί καλύτερα εμάς μπορούμε να κάνουμε πιο ξεκάθαρες και σίγουρες επιλογές, να έχουμε έναν καλό γνώμονα για την έρευνα αγοράς, και να καταλήξουμε πιο εύκολα στις αποφάσεις μας.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε χαλί για:

– Να γεμίσουμε έναν κενό χώρο

– Να δώσουμε χρώμα και ζωντάνια σε κάποιο σημείο του χώρου μας

– Να δέσουμε τα έπιπλα με τον υπόλοιπο χώρο

– Να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον σε έναν εξωτερικό χώρο

…Και πολλές άλλες ανάγκες! Απλά ανακαλύψτε τι είναι αυτό που ψάχνετε και ακολουθήστε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα βρείτε παρακάτω και που καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες!

Σωστή κατανομή σε όλο το σπίτι

Μπορούμε να χωρίσουμε το σπίτι σε τμήματα και να κινηθούμε με ξεχωριστούς συνδυασμούς στο καθένα, αρκεί να προσέχουμε να υπάρχει μια φιλοσοφία που μας βοηθάει να “δέσουμε” το σύνολο. 

– Χωρίστε το σπίτι σας με χαλιά

Για παράδειγμα, με ένα χαλί σαλονιού μοντέρνο, που καλύπτει όλο το καθιστικό μπορείτε να ορίσετε μια περιοχή του σπιτιού. Με ένα αντίστοιχο χαλί την τραπεζαρία και με παρόμοιο τρόπο το χολ κοκ.

Φροντίστε, ειδικότερα σε χώρους όπως το σαλόνι, το χρώμα και το ύφος των χαλιών να εναρμονίζονται με τα έπιπλα.

– Συνδυάστε παρόμοια χρώματα

Ποιος είπε ότι τα επαναλαμβανόμενα χρώματα είναι βαρετά; Αρκεί να συνδυαστούν με το σωστό τρόπο και χαρίζουν τέλειο αποτέλεσμα.

Μια λύση είναι να χρησιμοποιείτε σε όλους τους χώρους το ίδιο χαλί. Αυτό δίνει ομοιομορφία και ένα μοντέρνο στυλ, ενώ θα ήταν ακόμα καλύτερο να συνδυάσετε και μικρές διαφοροποιήσεις.

Με ένα μπλε με άσπρο χαλί σαλονιού μοντέρνο μπορείτε να συνδυάσετε σε άλλους χώρους πιο σκούρο μπλε με μπεζ, άσπρο με πιο ανοιχτό μπλε ή χαλιά ολόκληρα με το αρχικό μπλε και ολόκληρα άσπρα.

– Μη φοβάστε τα σχήματα

Τα χαλιά δεν είναι απαραίτητο να είναι ορθογώνια σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Η ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη σας επιτρέπει να διακοσμήσετε με χαλιά όλο το σπίτι – όπως πιο στενούς διαδρόμους – και να κάνετε ομαλές μεταβάσεις από το ένα χρώμα χαλιού στο άλλο ή από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

– «Παίξτε» με τα σχήματα και τα μοτίβα

Εφαρμόστε παρόμοια μοτίβα. Δηλαδή να τοποθετήσετε σχεδόν ίδια χαλιά σε όλο το σπίτι, αλλά να παίξτε πολύ με διαφορετικά σχήματα σε κάθε μέρος ή με μικρά χαλιά κάτω από συγκεκριμένα έπιπλα – μια τακτική η οποία μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε χαλιά εξωτερικού χώρου.

Share on facebook