καλυματα μαξιλαριων

Εσωτερική Διακόσμηση Σπιτιού: Καινούρια εποχή, καινούρια διάθεση

Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να προσθέσουμε χρώματα.

Το καλοκαίρι έρχεται, η καραντίνα έληξε και δε θα μπορούσε παρά να αλλάξει και η διάθεσή μας. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος να εκδηλώσουμε αυτήν την αλλαγή από την ανανέωση και στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας; Το σπίτι μας είναι ο τόπος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτό είναι τόσο σημαντικό να περνάμε εκεί όμορφες στιγμές. Πώς λοιπόν θα το ανανεώσουμε ; Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε επίπλωση ή να βάψουμε τους τοίχους. Απλές αλλαγές και προσθήκες μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Τα χρώματα έρχονται να παίξουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην όλη ανανέωση της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού. 

Κάθε χρώμα έχει τη δική του σημασία και σε όποια μορφή και αν το προσθέσουμε θα κάνει θαύματα. Είτε στις κουρτίνες, είτε στα υφάσματα των επίπλων, τα ριχτάρια, ακόμη και στις ταπετσαρίες αν θέλουμε κάτι πιο μόνιμο μπορεί πραγματικά να κάνει το σπίτι μας αγνώριστο. Αν και δεν υπάρχει περιορισμός στα χρώματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα που ταιριάζουν περισσότερο για το καλοκαίρι είναι το μπλε, το πράσινο, γενικά τα παστέλ, αλλά και πιο έντονα χρώματα όπως το κόκκινο και το μωβ σε μικρές επιφάνειες. 

Αποχρώσεις του μπλε: Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο χρώμα το καλοκαίρι από αυτό. Από το γαλάζιο του ουρανού μέχρι το ναυτικό μπλε της θάλασσας, Όταν το βλέπουμε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι η θάλασσα και η Ελλάδα μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν βλέπουμε αποχρώσεις του μπλε μειώνονται οι σφυγμοί και ο ρυθμός της αναπνοής και προσωρινά ελαττώνεται η πίεση του αίματος. Μπορούμε να το προσθέσουμε άφοβα παντού. Είτε σε μεγαλύτερες επιφάνειες όπως μια ταπετσαρία ή στις κουρτίνες μας είτε σε μικρότερες όπως ένα μικροέπιπλο ή ένα διακοσμητικό. 

Ένα χρώμα που είναι πολύ επίκαιρο επίσης σύμφωνα και με διάσημους διακοσμητές είναι και το πράσινο. Είναι το χρώμα της ισορροπίας, συμβολίζει την ελπίδα και αναγέννηση της φύσης και της δικής μας. Οι αποχρώσεις του δίνουν μια νότα αισιοδοξίας. Έχει βρεθεί ότι υποστηρίζει το νευρικό σύστημα και μας ηρεμεί βοηθώντας τη λειτουργία της καρδιάς. 

Ας μη ξεχάσουμε εδώ να αναφερθούμε στο κίτρινο, το χρώμα της χαράς. Το χρώμα του ήλιου συμβολίζει τη χαρά την καθαρή σκέψη, το ελεύθερο πνεύμα, την ευτυχία. Είναι ζεστό και δείχνει σοφία, έντονη διαίσθηση, ηρεμία και διαύγεια σκέψης. Και φυσικά οι παστέλ αποχρώσεις των βασικών χρωμάτων παίζουν και αυτές το ρόλο τους. Είναι από τα χρώματα που δίνουν μια γαλήνη και μια ηρεμία στο χώρο. 

Στον αντίποδα αυτών των χρωμάτων είναι τα έντονα χρώματα. Μη τα φοβάστε να τα εντάξετε στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας. Τολμήστε να βάλετε στο χώρο λεπτομέρειες στο κόκκινο της φωτιάς, ένα χρώμα ζεστό, πλημμυρισμένο από ένταση. Είναι το χρώμα της δύναμης, της υγείας και της ζωτικότητας, της δράσης και της έξαρσης. Μια ωραία ιδέα θα ήταν να βάλετε κουρτίνες σαλονιού σε αυτό το χρώμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης μια σύνθεση από έντονα χρώματα στον τοίχο σας η ένα υπέροχο μωβ μαξιλάρι στο δωμάτιο σας. Τα έντονα χρώματα τραβούν το βλέμμα και δημιουργούν παιχνιδιάρικες αντιθέσεις.

Share on facebook